GEREKLİ OLANLAR
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3/5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
bir tutam tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
içine: Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım. Un, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru 15 dakika kadar dinlendirelim. , bezelere ayıralım
Dinlendirme sonunda 12 bezeyi hafif nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açalım
Aralarına nişasta serperek üstüste koyalım. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar açalım
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapalım
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açıp
Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatalım
Bütün parçalar bitince tepsiye dizip eritilmiş tereyağını üzerine gezdirelim
200 derece fırında kızartalım
hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ılık tatlımızın üzerine gezdirelim
0 yorum:
Yorum Gönder