Bu gün balkonumdaki erzak dolabımı şöyle bir düzenlemek istedim. Bez torbalarda azar azar kalmış bulgurları daha küçük temiz torbalara aldım, dolapta ama gende hem tozlanmış hem islenmişti .Tarhanalarımı da temizleriyle değiştirdim. Malumunuz bende iki çeşit tarhana bulunur. Hem Malatya hem Bolu tarhanası oh misler gibi oldular zaten birer pişirimlik kalmışlar artık yaz geliyor hepsinin tazelerinden yapar doldururuz dolapları İNŞALLAH .Bu arada elime erişte torbası geçince dur ben bundan annemin yaptığı erişte çorbasından yapayım bari dedim ve işe koyuldum.İyikide yapışım çok özlemişiz ben ekşili severim bol limonlu dertlere şifa... Yapanın ellerine yiyenlerin midesine sağlık
MALZEMELER:
1 Su bardağından biraz az yeşil mercimek
1 Su bardağı ince uzun kesilmiş çorbalık erişte (bazı yörelerde makarna diyorlar)
3 Yemek kaşığı tere yağı(sıvı yağda olabilir)
1 Yemek kaşığı domates salçası(isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı biber salçası kullanıla bilir)
1 İri boy soğan
Karabiber ,kırmızı biber ,nane .tuz
YAPILIŞI:
Önce mercimekleri 3 su bardağı suyla haşlayalım .Bu arada tavamıza soğanları küp doğrayıp yağını katıp kavuralım,pembeleşince salça ve baharatları katıp bir iki çevirelim .Pişmek üzere olan mercimeklere erişteyi ilve edelim ardından hazırladığımız soğan sosuda katıp erişteler pişene kadar kaynatalım suyu az gelirse üzerine kaynamış su ilave edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder