GEREKLİ OLANLAR:
4 adet yufka
HARÇ MALZEME
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
Yarım kilo ıspanak haşlanıp suyu sıkılacak
yarım dilim beyaz peynir
karabiber krmızıbiber tuz
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları üst üste koyup ikiye keselim iki eşit parçayıda üst üste koyup
4 eşit barçaya bölelim üçgen şekilde
Yumurta yağ ve sütü derin bir kapta iyice çırpıp harcını hazırlayalım
haşlayıp suyunu iyice sıktığımız ıspanağı peyniri ve baharatlarınıda katıp karıştıralım iç malzememizde hazır olduktan sonra ,üçgen yufkamızdan bir tane alıp harç malzemesini sürüp uç köşesinden aşağı doğru en dibe kadar çekelim yuvarlak olan tarafına iç malzemeden koyup bir kat çevirelim
tepsiye dizip kalan malzemedende fırçayla böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda kızartalım
0 yorum:
Yorum Gönder